top of page

Spetters

Bijgewerkt op: 10 nov. 2022

Spetters Gepubliceerd op: 11 mei 2018


Het terras waar we ons bevinden grenst aan het water, wat schitterend glinstert in het licht van de stralende zon. Voor me staat een biertje. In dit Langedijker etablissement wat bij dit terras hoort is zojuist de receptie van een bruiloft afgelopen. Als alle gasten zijn vertrokken loopt het bruidspaar langs het terras in de richting van een kleine open boot. De fotograaf geeft een seintje dat hij er klaar voor is. Als eerste neemt de bruidegom plaats in de boot, hij gaat links aan de zijkant zitten. De bruid stapt op dezelfde kant de boot in. Veel heb ik niet opgelet bij Natuurkunde maar dit kan niet goed gaan. Binnen een seconde kiept de boot om en het bruidspaar valt met een plons het water in. Een dubbelbommetje, stijlvoller als dit is hij nog nooit uitgevoerd. Spetters water vliegen hoog door de lucht, bovenop de mensen op het terras. Spetters vol liefde, vol verkoeling en warmte tegelijk. Het bruidspaar kruipt de kant op. Kroos hangt aan de spierwitte bruidsjurk van de dame. Proestend van het lachen gaan ze ervandoor, snel omkleden voor het grote avondfeest.


Een uurtje later verschijnen ze met een grote glimlach op het terras. De man heeft het chique zwart verruild voor een licht pak. De vrouw draagt nu een lichtblauwe outfit met bijpassende laarsjes. Ze draagt een stijlvolle hoed en als ze dichterbij komt ruik ik een spetterend speels parfum. De bruid neemt het woord. Vanwege het dubbelbommetje en het opspattende water willen ze graag alle mensen op het terras een drankje aanbieden. Iedereen applaudisseert voor het sympathieke stel en dit leuke gebaar. Even later verschijnt de ober op het terras met een rijkelijk gevuld dienblad en een bittergarnituur. Met een knipoog van het bruidspaar.


Als ik naar huis ga werp ik nog een blik door het raam en kijk de feestzaal in. De bruiloft is in volle gang. Midden op de dansvloer straalt het bruidspaar. Ze dansen, genieten van de ambiance en vooral van elkaar. Ik kijk naar het aangrenzende water, wat nog steeds fabelachtig glinstert door de avondzon. Dan sta ik opeens oog in oog met het bruidspaar. Ze zijn naar het raam toegelopen en kijken me aan. Ze lachen, wijzen naar de boot en steken hun duim omhoog. Dan pakken ze elkaars hand vast en lopen terug naar de dansvloer. Mooi stel.


Tom Schotten


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page